مايكروسافت در همكاري با اينتل، AMD و كوالكام از چيپ امنيتي جديدي به نام Pluton براي ارتقا امنيت كامپيوترهاي ويندوزي رونمايي كرد.
مايكروسافت ميگويد Pluton به شكل يكپارچه در پردازندههاي آينده بكار گرفته خواهد شد و جايگزين چيپ امنيتي فعلي به نام Trusted Platform Module ميشود. به گفته مايكروسافت، Pluton از همان فناوريهاي امنيتي بكار رفته براي محافظت از كنسولهاي Xbox استفاده ميكند.
Pluton براي مسدود كردن نفوذ غيرقانوني به سخت افزار كامپيوتر و جلوگيري از سواستفاده هكرها از آسيبپذيري امنيتي پردازندهها مثل Spectre و Meltdown طراحي شده است. مايكروسافت اميدوار است با استفاده از اين چيپ در پردازندههاي آينده به شكل يكپارچه، هك كردن كامپيوترهاي ويندوزي را بسيار سختتر كند. مايكروسافت اضافه ميكند كه قابليت امنيتي «بيتلاكر» و Windows Hello در آينده از اين چيپ استفاده خواهند كرد.
مايكروسافت ميگويد ايكسباكس وان از چيپ امنيتي مشابه Pluton بهره ميبرد و همين مساله باعث شده تا هك كردن آن براي اجراي بازيهاي كپي غيرممكن شود. مايكروسافت ميگويد با كسب تجربه از قابليتهاي امنيتي ايكس باكس وان و همچنين همكاري با اينتل، چيپي براي PCها ساخته كه ميتواند مسيرهاي نفوذ به سخت افزار را مسدود كند.
Pluton در واقع نسخه تكامل يافته چيپ امنيتي TPM است. مايكروسافت ميگويد با بكارگيري اين چيپ درون پردازنده ميتوان يك چيپ TPM بهتر، قويتر، سريعتر و منسجمتر ساخت. مايكروسافت براي ساخت اين چيپ با اينتل، AMD و كوالكام همكاري كرده و اين يعني امكان آپديت كردن آن از طريق كلاود وجود دارد. مايكروسافت ميگويد اين چيپ ماهانه و از طريق برنامه پچ سهشنبه (Patch Tuesday) بروزرسانيهاي امنيتي را دريافت خواهد كرد.
مايكروسافت تاريخ عرضه دقيق چيپ Pluton را اعلام نكرده، ولي اينتل، AMD و كوالكام از حالا وعده بكارگيري آن در پردازندههاي آينده را دادهاند. مايكروسافت ميگويد امكان درست كردن كامپيوترهاي شخصيسازي شده با استفاده از اين چيپ وجود دارد و از سازگاري آن با لينوكس در آينده خبر داده است.
منبع: